• Meny
  • Meny

Tips til gode restauranter i Amsterdam

Amsterdam er byen med friheden på højeste niveau, og når det kommer til gastronomi og mad generelt er Amsterdam lidt af en pærevending og blanding af forskellig slags mad og kultur. Byen leger med forskellige nationaliteter og omvender det til Amsterdams egen specialitet.

Flere millioner turister besøger årligt Amsterdam for at opleve de mange historiske goder og seværdigheder, der ligger gemt i Amsterdam, hvilket tit overrumpler de mange gode restauranter og spisesteder, der ligger gemt bag turistattraktioners lys, som byder på mange forskellige oplevelser, der er værd at tage med på rejsen videre i Holland.

Michelinstjerner og kulinariske oplevelser

Hvis du skal ud og føjte rundt i Amsterdam og leder efter gode spisesteder, er der her et par eksempler på, hvilke restauranter, du bør besøge. Først og fremmest kan man roligt sige, at Amsterdam også er en storby med michelinstjerner. Restauranten “Le Ciel Bleu” er en berømt restaurant med to michelinstjerner i bagen, og som en ekstra bonus ligger så højt oppe på det luksuriøse hotel Okura, helt præcist på 23. etage, hvor man er tæt på stjernerne og en hyggelig atmosfære. Et andet eksempel på god kvalitet og luksus mad er restauranten, “Le Restaurant”, der også behandler de franske madopskrifter til sit eget og på samme plan med Le Ciel Bleu er en luksuriøs fornøjelse for smagsløgene.

Blandet kultur med god kvalitet

For at hoppe videre fra michelinstjernerne byder Amsterdam også på andre specielle kulturelle madoplevelser. Hvis man er mere til det skæve og et anderledes syn på Amsterdam bør man besøge “Restaurant Bazar”. Restaurant Bazar er en kombination af forskellige smagsindsatser. Den grundlæggende oprindelse er inspireret af det mellemøstlige og nordafrikanske køkken. Bazar ligger i Albert Cuypstraat, hvor der også om dagen er et stort marked, hvor de mellemøstlige og nordafrikanske madvarer bliver solgt i lange striber.

Maden betyder såvel også meget i Amsterdam, og der findes mad til alle aldre og typer alt efter, hvad man har lyst til.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *