• Meny
  • Meny

Hvad du bør spise i Amsterdam

Hovedstaden i Holland har masser af fantastiske oplevelser at byde på, som du ikke må snyde selv for og de kulinariske oplevelser er ikke en undtagelse.

Der findes nogle få specialiteter i Amsterdam, som er sjove at prøve, men ikke nødvendigvis er noget der bliver din livret.

Hollænderne holder nemlig meget af at friturestege deres mad, hvorfor de har valgt at gøre det med både kød, hvilket de kalder for Bitter-ballen og sågar sandwiches, som de kalder for tostis. Noget tredje du også skal prøve at smage, når du befinder dig i Amsterdam, er deres ost.

Hollænderne er kendt for at lave oste, der er meget rige på smag. Derfor kan du vælge at besøge et af de lokale søndags-markeder, hvor de sælger lækre og friske oste. Og hvis du er rigtig smart, så beder du om smagsprøver, så du ved du går hjem med noget du kan lide.

Lidt til den søde tand

Udover ost og friture, så kan du også vælge at prøve at smage deres helt fantastiske og fantasifulde pandekager, som ofte bliver pyntet med diverse frugter, hvilket gør smagsoplevelsen helt speciel. Disse pandekager findes i flere varianter og størrelser, hvor du kan sætte din egen lyst til pandekager på prøve, da de laver helt enorme pandekager, som kan mætte dig i dagevis.

Hvis vi bliver i den søde afdeling, så må du heller ikke snyde dig selv for en smagsprøve af de lækre Stroopwafel, som er tynde, grillede vafler, der bliver stablet med karamel som mellemlag.

Disse kan du også finde rundt omkring i Amsterdam, da de typisk bliver solgt i boder på gaden. Hvis du mangler et lækkert aftenmåltid, så skal du bestemt også prøve mad fra Hollands tidligere koloni Indonesien.

Dette vil i den grad udfordre dine smagsløg, da de består af tusindvis af ingredienser. Læs også mere om natteliv og mad i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *