• Meny
  • Meny

Drikkepenge: Hvor meget skal du give?

De fleste mennesker kender til diskussionen som opstår når du er på ferie og lige har nydt en delikat middag på en hyggelig restaurant i de historiske gader i Amsterdam og efterfølgende får en regning som er betragtelig billigere end hvis man sad på en lignende restaurant i centrum af København, hvad skal man give i drikkepenge?

Oftest ender det ud med at blive et fælles skøn for hvordan servicen samlet set havde været under middagen, andre gange bliver det de resterende mønter som lige skal bruges inden hjemrejsen.

Drikkepengeregler

Drikkepenge-Hvor-meget-give-amsterdam

I Holland er servicen på hoteller, restauranter, forretninger og taxaer altid medregnet i prisen og derfor er det hverken et krav eller noget der forventes at man som turist giver drikkepenge til tjenere, chauffører, rengøringspersonale osv.

Hvis man ønsker at give drikkepenge, er 10 % af regningen altid en god tommelfingerregel at handle ud fra. Så undgår man både at fornærme de modtagne med et for lavt beløb eller modsat at bruge halvdelen af feriepengene på drikkepenge.

Transport i Amsterdam

Sporvogne og metroen er den essentielle rygrad for Amsterdams offentlige transportsystem, begge transportmidler er hurtige, frekvente og forholdsvis billige. Der findes en sporvognslinje der fragter dig som turist rundt til de fleste opsigtsvækkende seværdigheder der findes rundt i Amsterdam.

Taxi derimod er forholdsvis dyre, så med mindre man har travlt eller skal transporteres et langt stykke, er man bedre tjent med en gåtur langs kanalerne eller anvende en anden offentlig transport. I og med at taxierne er forholdsvis dyre forventes der heller ikke fra chaufførens side nogen drikkepenge.

De høje priser for taxi skyldes netop at servicen er inkluderet i prisen. I forbindelse med dette kan det nævnes at prisniveauet for en middag i Amsterdam er forholdsvis lavere end i Danmark, og derfor er mange som turist også mere tilbøjelig til at give drikkepenge for servicen, til trods for at servicen allerede er inkluderet i regningen.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *