• Meny
  • Meny

Hvor i Amsterdam bør du bo? Anbefalede områder og bydele

Amsterdam er ikke en særlig stor by men det er en by, der er utrolig mangfoldig og hver eneste bydel har sin helt egen unikke karakter. Derfor er det altafgørende at du vælger at bo det rigtige sted, hvis du skal på ferie til Amsterdam. For at gøre det nemmere for dig, vil vi her beskrive de bedste områder i byen. 

Amsterdam er opdelt i 15 bydele og er en af Europas mindre hovedstæder, med omkring 850.000 indbyggere. Men Amsterdam er også en utrolig mangfoldig by, fyldt med seværdigheder, smukke bygninger, charmerende kanaler, butikker og lækre spisesteder i de brostensbelagte, hyggelige gader.

Da byen ikke er så stor, kan man nemt komme rundt og se en masse på gåben eller på cykel. Hvis du vil have nogle flere ideer til hvad du kan se og opleve, så kan du læse mere i denne guide fra Berlingske.

Den gamle by – centrum

Hvis du vil være tæt på alt og omgivet af gode restauranter, butikker, natteliv og seværdigheder, er den gamle by det oplagde sted at tage hen. Bydelen er, som navnet antyder, den ældste bydel i Amsterdam og bor man i dette område er man tæt på alt hvad hjertet kan begære.

Hop ombord på en af kanalbådene og se byen fra en anden vinkel eller brug dagen på at shoppe og spise lækker mad. Den gamle bydel har et væld af seværdigheder, kirker og museer, så det er det perfekte sted at tage hen på ferie. 

Den gamle by er opdelt i flere forskellige bydele, hver med deres karakter og historie

Jordaan, der er kendt for sin trendy stemning, små, hyggelige restauranter og fantastiske broer. 

Dam er en plads, bygget i 1200-tallet, hvor blandt andet kongeslottet, nationalmuseet og Madam Tussaud’s ligger. Om vinteren er der et rigtig hyggeligt julemarked på pladsen og resten af året er det også forskellige arrangementer, karusseller og andre attraktioner. 

De Wallen er hovedsagelig kendt for “the Red Light District.” Her kan man gå rundt og se de prostituerede i deres vinduer, shoppe i sex-butikker eller besøge en af de mange barer eller cafeer. 

Det gamle jødiske kvarter er kendt for sine hyggelige gader og smukke bygninger, og er stedet, hvis man elsker markeder. Her kan man købe alt fra brugte cykler til spændende jødisk mad. 

Rembrandtplein er et hyggeligt område med mange barer, restauranter og cafeer. Stedet føles mindre turistpræget end mange andre områder i Amsterdam. 

Canalbelt er et af de smukkeste områder i Amsterdam og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Området blev bygget i det 17. århundrede og de gamle bygninger, kanaler og charmerende gade er helt unikke. Hop ombord på en af kanalbådene og få en fantastisk oplevelse og en masse, smukke feriebilleder.

Anbefalede hoteller i Den Gamle By

Da Den Gamle By er Amsterdams smukkeste område og har så meget at byde på, har vi i denne artikel udvalgt en række områder og hoteller beliggende i et af de forskellige områder beskrevet ovenover, vi synes du skal opleve. 

Luksusoplevelsen

Hvis du har lyst til at forkæle dig selv med et luksusophold i Amsterdam, kan man ikke komme uden om De L’Europe Amsterdam, der er et 5-stjernet hotel beliggende helt ud til kanalen, tæt på kongeslottet, Amsterdam Museum og Rembrandtpladsen.

Hotellet er fra 1896 og er en ikonisk bygning, fyldt med kopier af de mest berømte hollandske malerier og har været besøgt af et utal af kendte og kongelige gennem tiden. Hotellet er kendt for sin formidable High Tea, et måltid bestående af kager og kanapeer, serveret med the, så hvis du stadig har til gode at prøve det, kan det varmt anbefales.

Hotellet er ikke billigt men beliggenheden og oplevelsen er noget ud over det sædvanlige. 

Se priser og fotos

For dig, der elsker at shoppe: De 9 Straatjes

Et andet charmerende område i Den Gamle By er De 9 Straatjes, eller De ni gader, et af Amsterdams hippeste kvarterer med et væld af vintagebutikker, designbutikker og specialbutikker hvor du kan købe alt mellem himmel og jord. 

Vil man bo tæt på dette shopping-paradis kan The Hoxton varmt anbefales. The Hoxton er et charmerende 4-stjernet hotel, der består af 5 kanalhuse i hjertet af Amsterdam.

I det 17. århundrede var bygningerne beboet af byens borgmester og er nu blevet renoveret men har bevaret den smukke, historiske stil fra den gyldne æra, der er unik for Amsterdam.

Hotellet er placeret på en af De 9 Straatjes og ligger tæt på kongeslottet, Anne Franks hus, samt selvfølgelig en masse restauranter, butikker og cafeer. 

Se priser og fotos

For naturelskeren: Vondelpark

Et andet vidunderligt område, vi kan anbefale at vælge et hotel i, er i området omkring Vondelpark. Parken er en skøn grøn oase i Amsterdam, der minder meget om Central Park i New York. Et perfekt sted hvis du vil slappe af eller gå en tur.

Derudover vil du komme til at bo rigtig godt geografisk, i forhold til vores favoritområder i byen, ikke langt fra De 9 Straatjes, De Foodhallen og det fantastiske brunch-sted The Avocado Show. 

Et af de bedste og samtidig prismæssigt rimelige hoteller tæt på Vondelpark er Pillows Anna van den Vondel Amsterdam.

Pillows Anna van den Vondel Amsterdam er et rigtig godt boutiquehotel i Amsterdam, og hører nok til i den mere luksuriøse ende. Til gengæld er både servicen og morgenmaden på et højt niveau, så du er garanteret en fantastisk oplevelse.

Hotellet ligger blot et minut fra Vondelpark og i gåafstand til diverse museer så som Van Gogh Museum, Rijksmuseum og Amsterdam Museum. 

Se priser og fotos

For dig der elsker en god stemning: Jordaan

Jordaan er endnu et unikt område i Amsterdam, der er kendt for sin landsbystemning, på trods af at området ligger midt i Amsterdam.

I gamle dage var området hovedsagelig beboet af folk fra arbejderklassen og af immigranter, men bydelen er nu blevet grundig renoveret og er blevet til et trendy område, fyldt med hippe kunstnere, unge professionelle og turister. Bydelen er kendt for sine mange små restauranter, små, hyggelige butikker og fantastiske broer. 

Hotel Il Fiore er et lille, charmerende hotel midt i området med rimelige priser. Hotellet har kun 14 værelser, så det er en god ide at bestille i god tid, og ligger tæt på blandt andet Anne Franks Hus, Den Gamle Kirke og Kongeslottet.

Værelserne er pæne og rene og har wi-fi og terrasse. Hotellet har en lille, charmerende restaurant og room service. 

Se priser og fotos

Andre gode områder i Amsterdam

Amsterdam er opdelt i områder, opkaldt efter deres beliggenhed, såsom West, Zuid og Oost. Alle disse områder er beliggende tæt på den gamle bydel og er bestemt også et besøg værd. 

West er et af de dyrere områder af Amsterdam, kendt for dets byhuse og typiske hollandske arkitektur. Her finder du nogle af byens bedste restauranter.

Zuid er et hyggeligt middelklasseområde, kendt for sine mange butikker og museer. 

Oost er kendt for sine mange museer og etniske kvarterer og hyggelige atmosfære. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *