• Meny
  • Meny

Hvor i Amsterdam bør du bo? Anbefalede områder og bydele

Amsterdam er ikke en særlig stor by, men det er en by, der er utrolig mangfoldig, og hver eneste bydel har sin helt egen unikke karakter. Derfor er det altafgørende, at du vælger at bo det rigtige sted, hvis du skal på ferie til Amsterdam. For at gøre det nemmere for dig vil vi her beskrive de bedste områder i byen. 

Amsterdam er opdelt i 15 bydele og er en af Europas mindre hovedstæder med omkring 850.000 indbyggere. Men Amsterdam er også en utrolig mangfoldig by, fyldt med seværdigheder, smukke bygninger, charmerende kanaler, butikker og lækre spisesteder i de brostensbelagte, hyggelige gader.

Da byen ikke er så stor, kan man nemt komme rundt og se en masse på gåben eller på cykel. Hvis du vil have nogle flere ideer til, hvad du kan se og opleve, så kan du læse mere i denne guide fra Berlingske

For dig, der elsker det centrale liv – Den gamle by/centrum

Hvis du vil være tæt på alt og omgivet af gode restauranter, butikker, natteliv og seværdigheder, er den gamle by det oplagde sted at tage hen. Bydelen er, som navnet antyder, den ældste bydel i Amsterdam, og bor man i dette område, er man tæt på alt, hvad hjertet kan begære.

Hop ombord på en af kanalbådene og se byen fra en anden vinkel eller brug dagen på at shoppe og spise lækker mad. Den gamle bydel har et væld af seværdigheder, kirker og museer, så det er det perfekte sted at tage hen på ferie. 

Den gamle by er opdelt i flere forskellige bydele, hver med deres karakter og historie.

Jordaan, der er kendt for sin trendy stemning, små, hyggelige restauranter og fantastiske broer. 

Dam er en plads, bygget i 1200-tallet, hvor blandt andet kongeslottet, nationalmuseet og Madam Tussaud’s ligger. Om vinteren er der et rigtig hyggeligt julemarked på pladsen, og resten af året er der også forskellige arrangementer, karusseller og andre attraktioner. 

De Wallen er hovedsagelig kendt for “the Red Light District.” Her kan man gå rundt og se de prostituerede i deres vinduer, shoppe i sex-butikker eller besøge en af de mange barer eller cafeer. 

Det gamle jødiske kvarter er kendt for sine hyggelige gader og smukke bygninger og er stedet, hvis man elsker markeder. Her kan man købe alt fra brugte cykler til spændende jødisk mad. 

Rembrandtplein er et hyggeligt område med mange barer, restauranter og cafeer. Stedet føles mindre turistpræget end mange andre områder i Amsterdam. 

Canalbelt er et af de smukkeste områder i Amsterdam og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Området blev bygget i det 17. århundrede og de gamle bygninger, kanaler og charmerende gader er helt unikke.

Hop ombord på en af kanalbådene og få en fantastisk oplevelse og en masse, smukke feriebilleder.

De L’Europe Amsterdam

Hvis du har lyst til at forkæle dig selv med et luksusophold i Amsterdam, kan du ikke komme uden om De L’Europe Amsterdam, der er et 5-stjernet hotel beliggende helt ud til kanalen, tæt på kongeslottet, Amsterdam Museum og Rembrandtpladsen.

Hotellet er fra 1896 og er en ikonisk bygning, fyldt med kopier af de mest berømte hollandske malerier og har været besøgt af et utal af kendte og kongelige gennem tiden.

Hotellet er kendt for sin formidable High Tea, et måltid bestående af kager og kanapeer, serveret med the, så hvis du stadig har til gode at prøve det, kan det varmt anbefales.

Hotellet er ikke billigt, men beliggenheden og oplevelsen er noget ud over det sædvanlige. 

Se flere billeder af værelser og priser

For dig, der elsker at shoppe: De 9 Straatjes

De 9 Straatjes i Amsterdam: anbefalede områder og bydele

Et andet charmerende område i Den Gamle By er De 9 Straatjes, eller De Ni Gader, et af Amsterdams hippeste kvarterer med et væld af vintagebutikker, designbutikker og specialbutikker, hvor du kan købe alt mellem himmel og jord.

Her kan du gå på eventyr hele dagen og blive beriget med ting, du ikke finder alle andre steder. Der er fokus på forskellighed, og derfor vil du opleve, hvordan stort set hver lille butik har sin egen personlighed og stil.

Er du mere til high end-shopping, behøver du ikke frygte, for alle de kendte kædebutikker er også at finde her i området – bare pakket lidt ind i en hollandsk facon.

Det er også her, at du finder masser af hippe cafeer og restauranter, og vil du gerne opleve det smarte Amsterdam, skal du slå dig ned her og kigge på mennesker. Smag på det hollandske menukort eller hold dig til det internationale – du bestemmer selv.

I det 17. århundrede var bygningerne beboet af byens borgmester og er nu blevet renoveret men har bevaret den smukke, historiske stil fra den gyldne æra, der er unik for Amsterdam.

Så vil du gerne besøge noget af det ”ægte” Amsterdam, eller i hvert fald det, som film og bøger forbinder med Amsterdam, så skal du tage dig en slentretur her i de ni gader.

De mange kanaler, der løber ved siden af de ni gader, er også et must see her i området. Dette lille kanalsystem blev grundlagt i det 16. og 17. århundrede, og i dag er de på den berømte UNESCO-liste.

The Hoxton

Vil man bo tæt på dette shopping-paradis, kan The Hoxton varmt anbefales. Hotellet er placeret på en af De 9 Straatjes og ligger tæt på kongeslottet, Anne Franks hus samt selvfølgelig en masse restauranter, butikker og cafeer. 

The Hoxton er et charmerende 4-stjernet hotel, der består af 5 kanalhuse i hjertet af Amsterdam. Her får du masser af komfort og en central placering, så det bliver let at udforske alt, hvad Amsterdam har at tilbyde.

Hotellet har alle de moderne faciliteter, som du har brug for som rejsende, og du kan regne med en god nats søvn i de komfortable senge.

Afstand til byens seværdigheder er kort, og offentlig transport ligger tæt ved.

Se flere billeder af værelser og priser

For naturelskeren: Vondelpark

Et andet vidunderligt område, vi kan anbefale at vælge et hotel i, er i området omkring Vondelpark. Parken er en skøn grøn oase i Amsterdam, der minder meget om Central Park i New York. Et perfekt sted hvis du vil slappe af eller gå en tur.

Stilen er netop meget angelsaksisk, og det vil du lægge mærke til, når du bevæger dig rundt i haverne. Selve områdets cafeer er meget britiske i stilen, og de flankeres af et friluft-teater, der har rødder i det græske.

Et perfekt mix af smukke vidundere. Her kan du både slappe helt af, mens børnene leger, eller du kan tage med vennerne på picnic.

Derudover vil du komme til at bo rigtig godt geografisk i Vondelpark i forhold til vores favoritområder i byen, ikke langt fra De 9 Straatjes, De Foodhallen og det fantastiske brunch-sted The Avocado Show.

Det gør området til et perfekt udgangspunkt, hvis du gerne vil opleve alt, hvad byen har at byde på.

Pillows Anna van den Vondel Amsterdam

Et af de bedste og samtidig prismæssigt rimelige hoteller tæt på Vondelpark er Pillows Anna van den Vondel Amsterdam.

Pillows Anna van den Vondel Amsterdam er et rigtig godt boutiquehotel i Amsterdam og hører nok til i den mere luksuriøse ende. Til gengæld er både servicen og morgenmaden på et højt niveau, så du er garanteret en fantastisk oplevelse.

Værelserne er smukke, spændende og nærmest en lille attraktion i sig selv, og der er nærmest garanti for en god nats søvn. 

Hotellet ligger blot et minut fra Vondelpark og i gåafstand til diverse museer såsom Van Gogh Museum, Rijksmuseum og Amsterdam Museum. Offentlig transport er også kun et stenkast derfra.

Se flere billeder af værelser og priser

For dig der elsker en god stemning og shopping: Jordaan

Jordaan i Amsterdam: anbefalede bydele

Jordaan er endnu et unikt område i Amsterdam, der er kendt for sin landsbystemning, på trods af at området ligger midt i Amsterdam.

I gamle dage var området hovedsageligt beboet af folk fra arbejderklassen og af immigranter, men bydelen er nu blevet grundigt renoveret og er blevet til et trendy område, fyldt med hippe kunstnere, unge professionelle og turister.

Bydelen er kendt for sine mange små restauranter, små, hyggelige butikker og fantastiske broer. Det betyder for den shopping-glade, at han eller hun kan finde mange spændende ting, der ikke kan findes andre steder. Det gælder både tøj, sko og kunsthåndværk.

Det er her i området, at du også finder en af de attraktioner, som Amsterdam er mest kendt for: Anne Franks Hus, hvor den unge dagbog-skrivende pige Anne Frank gemte sig for nazisterne sammen med sin familie. Et must see for enhver besøgende.

Hotel Il Fiore

Hotel Il Fiore er et lille, charmerende hotel midt i området med rimelige priser. Hotellet har kun 14 værelser, så det er en god ide at bestille i god tid, og det ligger tæt på blandt andet Anne Franks Hus, Den Gamle Kirke og Kongeslottet.

Værelserne er pæne og rene og har Wi-Fi og terrasse. Hotellet har en lille, charmerende restaurant og room service. Alt i alt får du en helt anden oplevelse her end på kædehotellerne, og opholdet kan blive en lille attraktion i sig selv.

Hotel Il Fiore ligger også tæt på offentlig transport. Perfekt, når du skal ud og opleve mere af, hvad Amsterdam har at byde på.

Se flere billeder af værelser og priser

For dig, der elsker rolige områder: Plantage

Plantage i Amsterdam: anbefalede områder

Plantage og den østlige del ligger kun en kort afstand fra centrum, og her er tale om et skønt, stille og roligt område. Rejser du med børn, har dette kvarter rigtig mange faciliteter, som vil underholde dem dagen lang. 

Omkring Plantage finder du for eksempel Europas ældste zoologiske have, Artis Royal Zoo, som er mere end bare en almindelig zoo.

Zoo’en har også et tilhørende museum, der er dedikeret til mikrober som et led i forskningen. Over for Artis Royal Zoo ligger Hortus Botanicus, som er en smuk botanisk have fra 1600-tallet.

Det er også i dette kvarter, at du finder NEMO, endnu en spændende attraktion især for de yngre. NEMO er et interaktivt videnskabsmuseum, der har til huse i en helt særlig bådformet bygning med en fantastisk panoramaudsigt fra toppen, som tilmed er udformet som et skibsdæk.

I området omkring Plantage finder du også en del af Amsterdams søfartshistorie med masser af havne. Er du interesseret i dette, kan det anbefales at besøge Scheepvaarts-museum, som er et museum med et maritimt tema.

Hotel Arena

Hotellerne i Plantage og den østlige del har ofte en nogenlunde overkommelig pris, og vil du gerne bo godt og pænt, kan du vælge Hotel Arena.

Stedet har gode faciliteter for den aktive som for eksempel tennisbaner, og når sulten melder sig, kan du få den stillet i hotellets restaurant, der har fokus på middelhavskost.

Hotel Arena tilbyder også en bar med tilhørende lounge, hvor du kan nyde en rolig drink, samt en kombineret snackbar og deli, som kan tage sig af den lille sult.

Afstanden til centrum er god fra Hotel Arena. For eksempel tager det mindre end et kvarters kørsel at komme til Dam-pladsen og Van Gogh Museum. Offentlig transport ligger tæt på og er inden for rækkevidde på to-fire minutter.

Se flere billeder af værelser og priser

For dig, der elsker et pulserende natteliv – Southern Canal Ring

Southern Canal Ring i Amsterdam: anbefalede bydele

Lige syd for centrum ligger Southern Canal Ring. Her er tale om et af de store underholdningsområder i Amsterdam, så er det sjov, spas og fest, du leder efter, er du kommet til det rette sted.

De neonoplyste Leidseplein og Rembrandtplein er flankeret af pulserende barer, festlige klubber og spændende restauranter.

Er du mere til de sofistikerede steder, kan du besøge Utrechtstraat, hvor det elegante, klassiske og moderne går hånd i hånd. Amsterdam er kendt for sit store frisind over for LGBT+ scenen, så forvent regnbueflag over det hele. Søger du Amsterdams primære LGBT+ område, skal du tage til Reguliersdwarsstraat.

Som antydet i navnet har Southern Canal Ring flere flotte vandveje, som du ikke må gå glip af, hvis du bosætter dig her i området. Tag for eksempel en slentretur langs Golden Bend, som er meget betagende og smuk.

Golden Bend er flankeret af store Golden Age-huse og flere skønne broer, så er du til romantik, skal du klart lægge vejen forbi her. Ønsker du en selfie til at huske din Amsterdamtur, vil der være mange oplagte muligheder her.

Grand Canal Boutique Hotel

Der er flere flotte hoteller langs kanalerne i Southern Canal Ring-området, og et af de interessante boutiquehoteller er Grand Canal Boutique Hotel. Her er tale om et hotel med fire stjerner, som har en kort afstand til et spændende shopping-center.

Som en bonus er placeringen i forhold til centrum også forholdsvis kort, så du vil have alt inden for rækkevidde. Det tager for eksempel kun ti minutter at gå til både Anne Franks Hus og Dam-pladsen.

Grand Canal Boutique Hotel byder på mange fine værelser og en helt særlig stemning, som man ofte kun finder på boutique-hotellerne.

Den gode placering gør også, at der er kort afstand til offentlig transport. Du kan nemlig gå til Westermarkt Station på fem minutter og Spui Sporvognsstation på omkring seks minutter.

Se flere billeder af værelser og priser

For dig, der elsker kontakt med det lokale liv – De Pijp

De Pijp i Amsterdam

De Pijp er en skøn lille oase i Amsterdam, som minder lidt om sin egen lille landsby. De Pijp befinder sig mellem Museumplein, de sydvendte kanaler og Amstel-floden, og her er rig mulighed for at komme lidt tættere på de lokale og føle den ægte hollandske stemning uden et væld af andre turister.

Området har dog også flere attraktioner, hvoraf Heineken Experience nok er den største.

Her er tale om Heineken, det historiske bryggeri, som har til huse i De Pijp. På grund af populariteten er Heineken Experience blevet bygget, og her er tale om et interaktivt museum, der stimulerer alle sanserne.

Noget af det helt særlige ved De Pijp er dog selve atmosfæren og livet, der leves. Her udfolder livet sig på de mange kreative cafeer, brunch-steder, restauranter, barer og butikker, hvor tempoet godt kan være lidt langsommere.

Prøv selv, sæt dig ned på en cafe med lidt godt til ganen og nyd bare at være til. Så får du den ægte De Pijp-stemning.

Når du er i De Pijp, bør du ikke gå glip af byens største marked, Albert Cuypmarkt, hvor de lokale shopper alt fra cykler til tøjmaterialer, blomster og mad. Her kan du med fordel købe ind til en let picnic, som kan nydes i områdets fine park, Sarphatipark.

NH Amsterdam Museum Quarter 

De Pijp er mest et boligområde, og det betyder, at her findes lidt færre hoteller end i Amsterdams øvrige kvarterer. Her er dog nogle gode hoteller, som for eksempel NH Amsterdam Museum Quarter, der har fire stjerner og flere brugbare faciliteter.

De faciliteter tæller for eksempel en restaurant, hvor du både kan få frokost og aftensmad, og ønsker du noget lidt lettere, kan du besøge hotellets bar, hvor du kan få en mere flydende kost.

Nyd din drink i loungen, på terrassen eller i haven. Er du til aktiv ferie, kan du forbrænde nogle af madens kalorier i hotellets fitnesscenter. 

NH Amsterdam Museum Quarter kommer med endnu flere fordele, og det drejer sig især om beliggenheden. Der er kun omkring en halv kilometer til både Heineken Experience og Rijksmuseum, og der er korte afstande til offentlig transport.

Marie Heinekenplein Station er placeret seks minutter væk, mens Museumplein Station tager syv minutter til fods.

Se flere billeder af værelser og priser

For dig, der elsker mad og restauranter – Oud West

Oud West er, som navnet antyder, den vestlige del af Amsterdam. Det ligger også vest for Jordaan og nord for Vondelpark. Navnet betyder direkte oversat ”Old West”, og her er tale om et kvarter, der er levende og summende, og det er hjemsted for nogle af Amsterdams bedste restauranter.

Er du til mad, bør du starte med at besøge Foodhallen, der er en mad-hal med forskellig hollandsk og international mad. Her ligger boderne side om side og lokker dig med skønne dufte og smage.

Mange af boderne byder på noget lokalt, så kast dig ud i et madeventyr og bliv beriget med mad, du ikke har prøvet før. Der er også gode muligheder for at smage den mere flydende kost – især øl er i høj kurs. 

Når mørket falder på, og det er tid til at spise aftensmad, bør du besøge Clercqstraat, Bilderdijkstraat og Jan Pieter Heijestraat, hvor nogle af byens bedste restauranter findes.

Menukortene varierer, og du vil kunne finde fine dining for alle smagsløg – der er også børnevenlige alternativer.

Hold øje med områdets øvrige madmarkeder og madfestivaller, som finder sted af og til. Her kan du smage på endnu flere specialiteter.

Cityden BoLo District

I Oud West kan du finde mange typer af overnatning lige fra ultrahippe hostels til moderne hoteller og mindre kroer samt bed and breakfasts. Vil du gerne bo godt og pænt, anbefaler vi Cityden BoLo District, som er et firestjernet hotel med en central beliggenhed.

Cityden BoLo District tilbyder flotte værelser af international standard, hvor du kan få en god nats søvn.

Du kan indtage både frokost og aftensmad i hotellets gode restaurant, og har du brug for en afslappende drink, kan du blive betjent af de dygtige bartendere i baren og nyde drinken i loungen. Er vejret til det, kan du også indtage drinken på hotellets terrasse.

Som nævnt er beliggenheden et af Cityden BoLo Districts stærkeste kort, og afstanden til for eksempel Anne Franks Hus og Van Gogh Museum er også kun et kvarters kørsel væk.

Skal du med offentlig transport, ligger den også tæt på: Tag for eksempel transporten fra Bos en Lommerplein, der ligger tre minutter væk, eller fra Jan van Galenstraat Station, som er otte minutter væk.

Se flere billeder af værelser og priser

For dig, der elsker kunst og arkitektur – Amsterdam Noord

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord er et af byens mest interessante områder, og du kan nå kvarteret med en lille gratis færge, der sejler fra Centraal Station. Området kendetegnes ved det store fokus på gadekunst, og på de tidligere færgedokker finder du street art i verdensklasse.

Nyd synet af kunstnernes utraditionelle værker og smag på organisk og lokalproduceret mad og drikke på områdets små søde cafeer.

Amsterdam Noord har generelt fokus på det nære og miljøet, og derfor finder du også flere bygninger her, der udelukkende er bygget af genbrugsmaterialer.

Flere mere profilerede steder har også fået øjnene op for områdets hippe og miljøvenlige personlighed, og derfor kan du blandt andet besøge Kunststad Studios, der er et stort eventsted for kunst. Også filmkunsten er at finde i Amsterdam Noord hos EYE Film Institute.

Alting er dog ikke kun alvor i Amsterdam Noord, for her findes også mere gængse underholdningsformer blandet med det kunstneriske – prøv for eksempel en virtual reality rutsjebane og en gigantisk gynge.

Området byder også på nogle helt unikke udsigtspunkter over Amsterdams hustage.

Sir Adam Hotel

Amsterdam Noord byder på spændende overnatningsformer, der varierer utrolig meget. Du kan for eksempel overnatte på et hostel bygget i et laboratorium fra 1920’erne eller i luksussuiter i en gammel industribygning.

Du kan også vælge et helt almindeligt, flot hotel af normal høj klasse som for eksempel Sir Adam Hotel.

Sir Adam Hotel er belønnet med fire stjerner og har en god central beliggenhed. Der er nemlig mindre end et kvarters kørsel til både Anne Franks Hus og Dam-pladsen. Offentlig transport er heller ikke langt væk.

Hotellet imponerer gæsterne med flotte, moderne værelser og alle de faciliteter, der er behov for. Det tæller for eksempel en sød kombineret kaffebar og cafe, hvor du kan få en bid mad og baren, hvor du kan nyde en kølig drink i loungen.

Prøv også stedets snackbar, der serverer lidt, men godt, og glem ikke at indsnuse Amsterdams aftenluft på terrassen. Er du til motion, kan du tage en omgang i hotellets eget fitnesscenter.

Se flere billeder af værelser og priser

Andre gode områder i Amsterdam

Amsterdam er opdelt i områder, opkaldt efter deres beliggenhed, såsom Zuid og Oost. Alle disse områder er beliggende tæt på den gamle bydel og er bestemt også et besøg værd. 

Zuid er et hyggeligt middelklasseområde, kendt for sine mange butikker og museer. 

Oost er kendt for sine mange museer og etniske kvarterer og hyggelige atmosfære. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *