• Meny
  • Meny

Fodbold i Amsterdam

Amsterdam er en af de storbyer, der er mest kendt for sit frisind indenfor holdning til prostitution, homoseksualitet og hash, som danner et stort grundlag for Amsterdam men også Holland som land. Flere millioner turister benytter sig af friheden og besøger årligt Amsterdam med nyt syn på verden og mange lærer meget af det samfundsgrundlag, der er i Amsterdam.

Et er kultur og holdninger i samfundet til, hvordan samfundet skal være skruet sammen. Noget andet er, at Amsterdam også er en by, hvor fodbolden også hører hjemme og fylder en stor del af kulturen i Amsterdam. En stor faktor til, at det fylder så meget i Amsterdam er grundet det berømte fodboldhold “Ajax Amsterdam”, der har hovedbase i Amsterdam.

Ajax Amsterdam

Amsterdamsche Football Club Ajax, som det oprindeligt hedder, er som sagt en hollandsk fodboldklub, som har hjemmebane i Amsterdam Arena i Amsterdam. Klubben har været grunlagt siden d. 18 marts 1900, og har siden da gået gennem succes og modgange, samtidig med, at klubben har kreeret et nationalt hype i hele Holland og gjort Amsterdam til et sted for mange fodboldfans gennem årerne. Udaf alle fodbold klubber i verden er Ajax en af de klubber som kan være stolt over at stille et fodboldhold med flest store stjerner. Stjerner som Marco Van Basten, Ronald De Boer, og Marcus Rosenberg er alle store stjerner på det hollandske hold Ajax i Amsterdam.

Fodboldrejse til Amsterdam

Fodbolden er så stor en del af Amsterdams kultur, at man kan købe rejser fra Ajax Amsterdams hjemmeside, hvori man kan kombinere de forskellige kampe med VIP og møde med spillerne, overnatning og andre faciliteter, der er med til at skabe fokus på fodbolden i Amsterdam og viser netop, hvor meget den betyder for byen. Eksempelvis har hjemmesiden Ajaxtravel forskellige tilbud med kombinationer af pakker, hvor eksempelvis man kan få familiepakker med billetter, souvenirs og møde med spillerne til 62 euro.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *