• Meny
  • Meny

Hvad bør du købe i Amsterdam?

Amsterdam er kendt for at have en masse steder, hvor du kan købe dig fattig i souvenirs. Du kan købe alt fra skøre kalendere til forskellige, smagfulde oste. Hvis du er i tvivl om, hvilke souvenirs Amsterdam er kendt for, bør du læse dette indlæg.

Der var engang, hvor fodboldholdet Ajax Amsterdam var et af verdens bedste hold. Ajax er dog stadig meget gode i dag, men ikke på samme niveau som før i tiden. Det afholder dog ikke turisterne fra at købe en masse fodboldtrøjer med Ajax. Som dansker er det oplagt at købe en Ajax trøje, da vi bl.a. har Christian Eriksen, Lasse Schøne og Viktor Fischer på det hollandske mesterhold. Du kan besøge Ajax på Rembrandtplein, hvor de holder til.

Det lyder måske lidt mærkeligt, men Amsterdam er faktisk kendt for at have et kæmpe udvalg af forskellige kalendere. I fleste turistshops kan du finde disse kalendere, hvori du kan skrive vigtige datoer, mærkedage osv. En sjov hollandsk tradition, der er værd at tage med hjem.

Den store ostehandel i Amsterdam

Når du er på besøg i Amsterdam, er det svært at komme uden om den store ostehandel, der finder sted. I Leidsestraat finder du noget af den bedste fåreost. Hvis man virkelig vil smage på gourment ostens fantastiske univers, skal du tage en bid af den ost, der hedder Reypenaer – en fantastisk ost.

Når mange mennesker snakker om Holland og Amsterdam, tænker en stor del af på træsko. Træsko er en typisk ”turist ting” at købe, når man er i Amsterdam. Træskoene bliver typisk købt for at kunne bruge det som pynt, men hvis du ønsker et par kvalitets træsko, skal du aflægge Otten & Zn i De Pijp et besøg.

Ovenstående var blot få af mange sjove og finurlige souvenirs, det er muligt at købe i Amsterdam. På de hollandske markeder kan du finde endnu flere sjove souvenirs – god tur til Amsterdam!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *