• Meny
  • Meny

Markeder i Amsterdam

Det frie marked

På Hollands nationale helligdag, Dronningens Dag, afholdes der tusindvis af frie markeder i hele Holland. Det mest populære marked af alle de gratis markeder findes i Amsterdam i byparken Vondelpark. Markedet finder sted hvert år den 30. april, hvor hele Amsterdam forvandles til en orange fest by. Alle hollænderne påklæder sig orange klæder og over hele landet finder man musikforestillinger, fester og ikke mindst markede. Dronningens Dag d. 30 april bliver dog fra 2013 lavet om til Kongens Dag og vil fremover bliver afholdt d. 27. april. Det gør den fordi at Holland byder sin første konge siden 1890 velkommen, Kong Willem-Alexander.

Waterlooplein marked

Det bedste loppemarked i Amsterdam er placeret bag Stopera og kaldes “Waterlooplein” eller Waterloo Plads. På dette loppemarked findes der en bred vifte af forskellige antikke varer, såsom gamle grammofonplader, fotografier, vintagetøj, brugte solbriller. Waterlooplein loppemarkedet er åbent hver dag i ugen undtagen om søndagen.

Albert Cuyp markedet

“Albert Cuyp” markedet er det største marked i Amsterdam og ligger i bydelen De Pijp. Samtidig er det også det største udendørs marked i Europa, som tilbyder alt fra tropiske frugter, til bøger og elektronik. Albert Cuyp markedet er ligesom Waterlooplein markedet åbent hver eneste dag i ugen, undtagen søndag. Sælgerne på markedet er kendt for deres typisk frembrusende og smarte Amsterdam-humor, som for nogle kan virke meget skræmmende, mens det for andre mere fremstår som en kulturel oplevelse.

Waterlooplein og Albert Cuyp markederne er henholdsvis Amsterdams bedste og største markeder, hvor man som turist vil få de mest oplevelsesrige udflugter. Der findes dog langt flere end blot disse benævnte markeder i Amsterdam, eksempelvis det flydende blomstermarked, som foregår langs en del af kanalen Singel, hvor friske blomster dagligt bliver sejlet ind fra de omkringliggende gartnerier. Derudover kan Noordermarkt nævnes, som er et lokalt marked placeret i bydelen Jordaan i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *