• Meny
  • Meny

Det lokale køkken i Amsterdam og Holland

Amsterdam er ikke kun kendt for smukke blomster, lange kanalrundfarter, hash, red light district og gamle træsko. Byen er også kendt for deres gastronomiske specialiteter og lignende. I Amsterdam har du rig mulighed for at smage på gode gamle hollandske retter. Disse retter giver dig virkelig en fornemmelse af, hvad Hollands gastronomi handler om.

Dette indlæg vil handle om det lokale køkken i Amsterdam. Det vil ydermere handle om Hollands og Amsterdams gastronomiske perler. Så læn dig tilbage og bliv klogere på det lokale køkken i Amsterdam/Holland.

Hvad er Amsterdam kendt for rent gastronomisk?

Det lokale køkken i Amsterdam er faktisk ikke så lokalt som man skulle tro. Det lokale køkken har nemlig tendenser fra det franske køkken, hvor mange franske retter er blevet brugt som inspiration til de hollandske. Også belgiske retter og belgisk gastronomi er blevet brugt flittigt som inspiration i det hollandske køkken.

I Amsterdam finder du restauranter, der er inspireret af hele verden. Derfor kan det være svært at få en fornemmelse af, hvad det lokale køkken er. Et godt råd ville være at besøge en kro lidt uden for byen, hvor der bliver serveret lokale retter. Et endnu bedre råd er at finde en familie, der er villig til at lave dig et måltid mad. På den måde får du virkelig smagt hvad hollandsk mad er.

Lav maden i det danske køkken

Hvis du gerne vil lave hollandsk mad hjemme i Danmark, så bør du tage på biblioteket og spørger efter hollandske kogebøger. Typisk vil du kunne finde en masse klassiske opskrifter på hollandsk mad i disse bøger. Et andet trick er at finde en hollandsk inspireret restaurant her hjemme i DK. Kokkene ved uden tvivl hvad hollandsk mad er, og kan derfor guide dig videre med dine egne hollandske retter.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *