• Meny
  • Meny

Kendte øltyper og lokale bryggerier

Holland er uden tvivl en øldrikkende nation, hvorfor der er tusindvis af forskellige slags øl at finde i det smukke land og ikke mindst i hovedstaden. Du kan blandt andet finde verdens tredje største bryggeri “Heineken”, som du sikkert har smagt en eller ti gange før. Dog stoppede bryggeriet sin produktion i Amsterdam i 1988, men dette har skam ikke stoppet folkene bag i at invitere turister ind at se fabrikken og få en rundtur. På denne rundtur kan man opleve forskellige interaktive installationer, som er med til at forklare bryggeprocessen og som fortæller lidt om firmaets historie, hvilket gør det meget realistisk og man lægger derfor heller ikke mærke til at bryggeriet ikke længere er i produktion. Selvfølgelig inkluderer denne rundtur også smagsprøver, hvilket gør hele oplevelsen lidt sjovere.

Se og smag på varene

Udover Heinkenbryggeriet, kan du også vælge at aflægge et besøg hos et af byens mikrobryggerier. Dette er det optimale sted for øl-entusiaster, som kan få lov at smage masser af forskellige specialøl. Der ligger blandt andet et mikrobrygger i den nordlige ende af Red Light District, som hedder “De Prael”. Her brygger de efter opskrifter, som er flere hundrede år gamle, hvilket er med til at gøre oplevelsen lidt mere speciel.

Du kan enten vælge at booke en rundvisning, eller blot smage og købe øllet. De fleste mikrobryggerier tilbyder en rundvisning og en smagsprøve, så hvis du er øl-entusiast kan du bare slå dig løs og gå på jagt efter din nye yndlings øl i Amsterdams gader og stræder. Du kan også besøge nogle af de mange cafeer i Amsterdam, som gør rigtig meget ud af deres ølsortiment. Her har du en oplagt mulighed for at smage hollandske øl, som de lokale synes rigtig godt om. Læs også mere om natteliv i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *