• Meny
  • Meny

Natteliv for homoseksuelle og populære homobarer

Den frisindede hovedstad, Amsterdam i Holland har gennem tiden bådet chokeret og overrasket verden med landets åbne politik om euforiserende stoffer, samt de mange coffee shops, der præger gaderne. Ikke nok med det er Holland også kendt for sit frisind om prostitution på det kendte område Red-light-destrict “De Wallen”, hvor det røde neonlys præger bygningerne, men mest af alt også deres åbne og forstående forhold til homoseksualitet.

Homoseksualitet er også med i frihedspakken i Amsterdam, og med en politik som bygger på frihed til den individuelle, giver det også muligheder for homoseksuelle mennesker at føle sig hjemme og frie i en storby som Amsterdam. De mange natklubber, barer og mødesteder for homoseksualitet er med til at gøre homoseksualitet til en mere normal ting og ikke en ting, der skiller sig ud som i andre lande og storbyer.

Regnbuens fortryllelse i nattelivet

Når natten falder på, åbner de mange forskellige homoseksuelle barer og clubs, der hædrer det berømte ”pride” flag med regnbuens mangfoldighedsfarver, der indikerer solidaritet og accepteret forskellighed. En af de populære natklubber, der åbner efter mørket er faldet på, er “Club Fuxxx”, der med sine mange temafester og varierende events er meget populær for bøsser, lesbiske, drag queens såvel som transseksuelle. En anden populær bar er “Danserette”, der er kendt for sine diskofester og de meget løsslupne fester, hvor ingen grænser står i vejen for at have en god aften.

Stolt og solidarisk storby

Ikke nok med de mange populære bar og clubs og de meget frisindede forhold til homoseksuelle, er Amsterdam også kendt for homo-monumentet, der står ved siden af Westerklerk. Monumentet består af tre lyserøde trekanter og er et mindesmærke for alle homoseksuelle, der har kæmpet for frihed og rettigheder for mennesker med en anden seksuel orientering end normerne.

Med monumentet og den meget frisindet holdning til homoseksualitet og følelsen af at være fri, mærkes også i nattelivet i og med, at homoseksuelle nyder at være den, de er, når natten indtræffer Amsterdam.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *