• Meny
  • Meny

Red Light District – Amsterdams svar på en fri kultur

Red light district også kendt som ”De Wallen” ligger centralt i den ældste del af Amsterdam, og er som navnet siger området, hvor det røde lys hærger – også kendt som stedet i Amsterdam, hvor vinduesbordellerne ses i gaderne, hvor de prostituerede sidder udstillet bag glasvinduerne i lejlighederne. Red light district er en af Amsterdams mest attraktive turistattraktioner, da den hollandske politik om prostitution, hash og frie udfoldelse af sexbutikkernes manglende grænser findes spændende for andre kulturer og samfund.

De visuelle neonrøde lys lyser op om natten og giver mange årlige turister mulighed for at udforske dette karismatiske område i den ældste del af Amsterdam. Flere turister besøger årligt denne attraktion og Red light district byder på en test af fordomme, forventninger og oplevelser i dette område.

Hjemstedet for bagsiden

Red light district er blevet kendt for deres Hash, Marihuana og Hamp museum, som tilbyder en rundrejse i oprindelsen af brugen af Hash som socialt middel men også medicinalt. Museet er en god mulighed for at få et indblik i den historiske del af Red light district helt gratis. Museet tilbyder også en historisk rundgang, som giver et historisk overblik over udviklingen i Holland, og hvordan hamp og marihuana har hjulpet mange mennesker i Holland. Museet har stort fokus på, hvordan hamp gavner økonomien i Holland med dets brug til landbrugsmæssige og industrielle formål. Museet giver også mulighed for at få information om, hvordan man dyrker disse planter og er en god mulighed for at se en anden side af Amsterdam samt at få besvaret nogle spørgsmål om relevansen af den frie narkotikapolitik i Holland.

En kulturel frisættelse

Med Hollands første coffee shop, der begyndte at sælge hash og en livlig tilgang til fri prostitution, har Red light district meget at byde på. Red light district er en god mulighed for at få indsigt i de prostitueredes hverdag samt hvilken kultur Amsterdam står for og lever i. Red light district er for dig, der ønsker at se Amsterdams bagside af medaljen.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *