• Meny
  • Meny

En jødisk fortælling samlet i Anne Franks hus

Når du går langs Prinsengracht kanalen i Amsterdam er Anne Franks hus og museum ikke til at overse. Anne Franks hus er et museum, der er dedikeret til den jødiske pige, Anne Frank, der under krigstiden gemte sig for nazisternes forfølgelse med hendes familie.

Museet viser Anne Franks skjulested og en udstilling om hendes liv med forfølgelse og had med tidspunkter fra hendes liv, der følelsesmæssigt beskrev den diskrimination Anne Frank og hendes familie blev udsat for.

Flere millioner turister besøger hvert år Anne Franks hus for at opleve og se med egne øjne, hvordan den jødiske pige levede og skrev i sin verdensberømte dagbog.

Det interessante ved Anne Franks hus er, at man kan se det med egne øjne, hvor slemt det måtte have været samt mærke den historiske og følelsesmæssige effekt af, hvordan det måtte have været, hvilket vækker interesse for mange mennesker verden rundt.

Anne Franks dagbog

Anne Franks dagbog er en verdenskendt dagbog, som Anne Frank skrev under den tyske besættelse af Holland. Dagbogen blev verdenskendt efter hendes død, og er herefter blevet oversat til 55 sprog samt filmatiseret flere gange.

Anne Franks dagbog er især kendt, fordi den beskrev, hvordan nazisternes indflydelse gjorde afmærker i ikke mindst Anne Franks barndom og liv, men generelt set alle jøder i Holland, der stod under for denne hårde forfølgelse, der satte afmærk i verdenshistorien.

Et kulturelt indblik i Holland som folkefærd

Anne Franks hus er ikke bare en turistattraktion, der siger noget om Anne Frank og hendes dagbog. Anne Franks hus giver et indblik i, hvilken kultur Amsterdam stammer fra, og giver et godt overblik over, hvordan det tidligere jødiske folkefærd i ikke mindst Amsterdam men hele Holland har haft det.

Anne Franks hus danner en fortælling og ramme for dette aspekt, der netop fortæller og beskriver denne tragiske hændelse, som prægede Holland i mange år efter, og er en god mulighed for at skabe dette overblik over nazisternes forfølgelse. Læs også mere om andre museer i Amsterdam, herunder Van Gogh museet og Rijksmuseum.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *