• Meny
  • Meny

Shopping i Amsterdam: De ni gader

Hvis du er stor fan af shopping på ferien så er ”De 9 gader” i Amsterdam helt sikkert også noget for dig. ”De 9 gader” er et historisk distrikt i det indre Amsterdam og dækker over ni gader mellem Raadhuisstraat og Leidsestraat.

Gaderne er fyldt med finurlige og yderst interessante vintagebutikker, som alle har dets eget særpræg og unikke produkter. Ligeledes er gaderne præget af en lettere anarkistisk attitude, men samtidig er folket ikke mere afslappet end at de lige spejler sig selv i butiksvinduet og sørger for at frisøren sidder ordentlig og at de japansk-producerede jeans sidder som de skal.

De unikke butikker

Shopping-Amsterdam-De-ni-gader

På de listige og historiske cafeer er det normalt at se folk falde i staver over en elegant cortado, snuse til noget syret og unikt kunst på de små gallerier eller købe en speciallavet tandbørste i den specialiserede forretning, hvis varesortiment udelukkende består af tandbørster. Det er forretninger som disse man støder på i det historiske distrikt, ”De 9 gader”.

Hvis du derimod er på udkig efter en fin gallakjole eller en let aftenkjole så er Laura Dols butikken lige noget for dig, eller hvis du i stedet er på udkig efter genbrugstøj er den charmerende “The Darling” lige butikken for dig. Efter en lang shopping tur byder de charmerende cafeer på nydelige hånddekorerede cupcakes.

Cykeltrafik i Amsterdam

Når du som turist fascineret går rundt og nyder de historisk idylliske bygninger i ”De 9 gader” skal du have et vågent øje for hvor du går, også selvom du færdes på fortovet. Hvis københavnerne har et ry for at køre hasarderet på cykel, så sætter hollænderne rekord. De kører konsekvent uden cykelhjem med fuld fart, gerne to på en cykel og på både fortov og vej, så derfor gælder det om at have et vågent øje.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *