• Meny
  • Meny

Adrenalinkunst på Van Gogh museet

Van Gogh var en stor kunstner, der satte sit præg på kunsthistorien i hele verden gennem det 19.århundredes post-impressionistiske malerkunst. Med sit store gennembrud gennem det 20. århundrede blev der oprettet et museum til fordel for Van Goghs kunstværker i 1973 på baggrund af de efterladte værker af Van Gogh, som nevøen ejede.

Forståeligt nok strømmes der turister fra hele verden til Van Gogh museet i Amsterdam med Van Goghs malerier og tegninger. Det anses, at det er en turistattraktion med omkring 1,5 millioner besøgende hvert år. Bortset fra Van Goghs malerier og tegninger har museet også en samling af Van Goghs historie og liv, og har en hovedudstilling, der viser Van Goghs liv fra hans barndom til forskellige faser i hans liv præget af følelser. Størst ses storværkerne som ”Kartoffelspiserne”, ”Soveværelse i Arles” og et af de tre solsikkemalerier.

Gennembruddet som kunstner

Van Gogh museet i Amsterdam er det sted i verden, hvor flest af Van Goghs værker er bibeholdt i samme bygning. Samlingen består af over 500 tegninger, 200 malerier og 750 skriftlige dokumenter om hans liv og tankegang indenfor kunsten, samt hvordan gennembruddet påvirkede hans liv og malerstil. Van Gogh museet har sit præg af charme fra Van Goghs liv og værker og sætter samtidig en hver kunstinteresseret i es med de overvældende kunstværker og udfoldelse af kunstens momentum, og viser samtidig hvordan dette gennembrud blev markeret og ændrede kunsten i det 20. århundrede og inspirerede mange andre kunstnere til at revidere kunstens uendelige fortolkelige og kreative verden.

Van Gogh museet som rutsjebanerejse

Van Gogh museet giver også mulighed for at holde styr på kunstnerens udvikling og dermed også at sammenligne hans malerier og tegninger til værker af andre kunstnere, som også brød gennem i det 19. århundrede i verden. Det er i dag værd at tage et kig på og springe på rutsjebanen og nyde det præg Van Gogh har sat på verdenskunsten og vist, at kunst er meget mere end som så.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *