• Meny
  • Meny

Oplev kunstens charme på Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam, også kaldet nationalmuseet i Amsterdam er et af de største museer i Amsterdam, der både koncentrerer sig om kunst, håndværk og historie om Holland og arkitekturens udvikling i Holland. Rijksmuseum ligger på Museumplain og er en stor turistattraktion, der rummer Hollandsk charme, historie og en oplevelse for at opleve anderledes kunst end hvad der er vant.

Der er ikke mange spørgsmål om popularitet, man kan stille, da Rijksmuseum er et meget populært museum i Amsterdam, da museet har display på over 8000 genstande af kunst og historie og med en historisk samling på omkring én million genstande fra årene 1200-2000 løber man ikke tør for idéer til, hvad man skulle kunne se på dette museum.

En hollandsk rejse i historiens kunst

Rijksmuseum er meget kendt for sine malerier fra den hollandske guldalder som er udstillet på dette museum, og danner derfor en stor grundhistorisk overblik over kunstens udvikling og præg på den kultur og det land, Holland er i dag. Udstillingerne sætter især fokus på de karistiske træk ved guldalderen, som var i høj grad en spredning af forskellige genrer af malerier. Der udstilles bl.a. portrætter, historiemaleri, genre maleri og landskabet, hvilket giver et bredt omfang af kunstarter og muligheder for at fordybe og pleje den indre kunstelsker i en anderledes opfattelse af kunst, og hvad kunst gør ved os som mennesker.

Et smæld af hollandske indtryk

Rijksmuseum er ikke kun stedet for kunst og kunstens udfoldelse, men også stedet for arkitektur og håndværks historie og udfoldelse i Amsterdam og Holland som helhed. Museet er derfor en god turistattraktion for dig, der interesserer dig for kunst, arkitektur, håndværk og historie, og er med til at danne en ramme for, hvilket Amsterdam, du ser i dag har været præget af i fortiden, og giver dermed også muligheden for at se denne udvikling med egne øjne for at få denne forhistorie og et nyt blik på Amsterdam som kunstby og ikke mindst som helhed af historiske værker og arkitektur.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *