• Meny
  • Meny

Magere Brug

Magere Brug i Amsterdam er en bro, der ligger over floden Amstel i centrum af Amsterdam. Magere Brug betyder ”tynd bro” på dansk, hvilket skyldes, at den tidligere bro, der lå her var meget smal, hvorfor indbyggerne i byen valgte at kalde broen for Magere Brug. Broen er blevet udskiftet mange gange, men den seneste renovering af broen blev foretaget i 1969. Broen blev indtil 1994 åbnet ved håndkraft, men i dag bliver broen åbnet automatisk.

Broen bruges blandt andet af fodgængere og cyklister, men også i høj grad af skibstrafikken. Broen er meget praktisk dekoreret med 1200 lysende pærer, der bliver tændt hver eneste aften. Dette er bestemt et smukt syn, som du ikke må snyde dig selv for.

Magere Brug i Amsterdam – en berømt og omtalt bro

Magere Brug i Amsterdam er en meget populær turistattraktion, og bliver hver eneste dag besøgt af turister fra hele verden. Der blive ofte fortalt en historie til de besøgende turister om broens oprindelse. Historien lyder, at broen oprindeligt blev bygget af to velhavende søstre, der boede på hver deres side af floden, som gerne ville have rigere mulighed for at besøge hinanden. Dog var søstrene ikke rige nok til at lave en kæmpe bro, hvilket er grunden til at broen blev så smal som den gjorde, og derfor har fået tilnavnet ”Magere Brug”.

En anden version af historien foreslår dog, at broen har fået dets navn, fordi at søstrene hed Mager til efternavn og ikke på grund af broens smalle udseende. Broen er meget berømt og kan ses i flere film. Heriblandt er James Bond filmen ”Diamonds are forever”, fra 1971, hvor broen er med i en scene. Så hvis du gerne vil opleve en historisk og smuk bro, så er Magere Brug i Amsterdam perfekt for dig.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *