• Meny
  • Meny

Vondelpark – Forårsfornemmelser i Amsterdam

Vondelpark er den største bypark i Amsterdam. Vondelpark er en offentlig park, der blev åbnet i 1865. Parken er blevet opkaldt efter forfatteren fra det 17. århundrede Joost van den Vondel. Vondelpark bruges dagligt af Amsterdamborgere og turister, hvor man kan nyde en solrig dag i parken, løbe en tur, stå på rulleskøjter, eller være sociale med vennerne og familien.

Vondelpark er omtrent Amsterdams mest berømte park, og bruges årligt til begivenheder som golftuneringer, løbekonkurrencer og stand up. Vondelpark har omkring 10 millioner besøgende hvert år, som nyder parkens flotte indretning, faciliteter og muligheder for at nyde en almindelig dag i Amsterdam, og er derfor en meget attraktiv attraktion i Amsterdam, der giver mulighed for optimal afslapning og nydelse af den gode atmosfære i Amsterdams grønne område.

Friluftsliv, dans og teater

Parkens flotte platantræer, hollandske rød kastanje og forskellige birketræer danner grundlag for de smukke omgivelser parken besidder af. I parkens naturrige ramme, ligger friluftsteatret ”Open Lucht Theather”, der både byder på danseforestillinger og forskellige skuespil, som både er gratis og giver et fint indblik i den udendørs samt kulturelle del af Amsterdam. Der findes forestillinger i sommerperioden fra juni-august, og udover det brede udvalg af skuespil, spilles der også klassiske koncerter og pop musikalske oplevelser.

Socialisering og hyggelige minder

Vondelpark byder på mange muligheder og seværdigheder, hvoriblandt parken også er dekoreret med flotte skulpturer, blandt andet som den 3 meter høje bronze monument af den hollandske digter Vondel fra 1867, som er midtpunkt for parken. Udover skulpturer, friluftsteater og kulturelle sammenkomster i parken er Vondelpark også mødestedet for mange mennesker og danner social atmosfære, hvor mennesker stifter nye bekendtskaber og former nye relationer, hvor man får oplevelser og minder, som man næppe vil glemme. Vondelpark er også området for børn, da der er flere lejlepladser i parken, som er med til at skabe den hyggelige atmosfære. Det sociale aspekt betyder en stor rolle i Vondelpark, og det er der også stor mulighed for at udnytte.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *