• Meny
  • Meny

Kom nemt og hurtigt omkring i Amsterdam med den kollektive trafik

At komme rundt omkring i Amsterdam er noget af det nemmeste og mest simple at foretage sig, da der findes utallige muligheder, du kan benytte dig af. Den kollektive trafik i Amsterdam går under forkortelsen GVB, hvis hovedkontor ligger over for hovedbanegården. Det er her du kan købe dine billetter til de diverse transportmidler. Rejser du i midtbyen vil det nemmeste og mest fleksible være bus og sporvogn. Skal du derimod ud i forstæderne, så er tunnelbanen det nemmeste for dig.

Nemt og billigt

Det er som sagt rigtig nemt at tage komme omkring i Amsterdam med den kollektive transport. Køber du en billet til bussen eller sporvognen, skal du blot stemple den, når du stiger på. Der bruges 2 billetenheder til hver zone og rejser du længere end de to zoner, så bruges der 3 enheder og så videre. Udover engangsbilletter kan du selvfølgelig også benytte dig af de tilbud, den kollektive trafik tilbyder. Herunder kan du købe et endagskort, som giver dig mulighed for at rejse ubegrænset rundt hele dagen. Priser til den kollektive trafik er yderst overkommelige. Det førnævnte endagskort koster fx kun 6,30 euro for en voksen. Derudover koster 2 enheder kun 1,60 euro og blot 6,70 for 15 enheder. Børn mellem 4-18 år rejser naturligvis billigere end disse priser, og børn under fire rejser helt gratis. Den kollektive transport er altså for alle og er meget let at benytte sig af.

Rundt omkring i Amsterdam med båd

Udover bus og sporvogn, så kan du også komme rundt i Amsterdam med båd eller kanalcykel. Med disse transportmidler kan du sejle rundt på de smukke kanaler i byen og se Amsterdam på en helt ny måde. Du kan enten vælge at sejle med båden, eller bruge din egen pedalkraft på en kanalcykel. Læs også mere om shopping i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *