• Meny
  • Meny

En verden indenfor – Coffee shops

Coffee shops er en stor del af kulturen i Amsterdam, og man kan næsten ikke gå rundt i Amsterdam uden at støde ind i en såkaldt Coffee shop på sin vej. Disse coffee shops er virksomheder, der ligger rundt omkring i Amsterdam, hvor salget af cannabis til eget forbrug er tilladt inde på disse coffee shops. Coffee shops har modtaget meget modgang gennem årerne siden 1970’erne hvor de første coffee shops blev oprettet. Caféerne er dog lovlige i Holland og kan frit benyttes, hvis det foretages inde på caféerne i små mængder.

Coffee shops er blevet en stor turistattraktion for andre lande og kulturer, da Holland er et af de eneste lande, hvor rygning af cannabis, hamp, hash og marihuana er lovligt inde på offentlige caféer. Disse caféer giver også en god mulighed for at mærke stemningen i Amsterdam på en anden måde, og giver derfor mulighed for at få et indblik i hvordan coffee shops bruges til sociale sammenhænge, medicinale grunde og til afveksling for eksempelvis alkohol.

En kunstinstitution for sig selv

Holland kæmpede i mange år for at få coffee shops lovligtgjort, og siden caféen The Bulldog begyndte at sælge narkotika som en coffee shop, blev salget populært og hverdag for beboerne i Amsterdam. Udover de sociale sammenhænge har flere kunstnere gjort brug af muligheden for at udtrykke deres meninger og holdninger til de sene politiske love om rygelovene, og flere coffee shops er blevet til en institution for kunst og udfoldelse af kreativitet, hvilket gør disse caféer ekstra interessante og spændende at kigge på, både på grund af den kulturelle difference fra vores egen kultur, men også grundet den kunstneriske vinkel og fine udfoldelse af kreativitet i mange coffee shops.

Socialt samvær og cafékultur som vi kender den

Coffee shops er normale i Amsterdam og bør gives et forsøg, da de minder meget om den cafékultur, vi kender fra andre europæiske lande og er en mulig hyggelig stund sammen med familie, venner eller nye mennesker fra Amsterdam.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *